Nieuws

10-01-2015

Verhuizing en naamsverandering

Minks Kunststoftechniek B.V. zal verder gaan onder de naam:

BOBACH KUNSTSTOFTECHNIEK B.V.

Beide BOBACH Kunststoftechniek B.V. vestigingen zijn reeds verhuisd.

Nieuwe adressen:

Hoofdvestiging en correspondentie adres:
De Trompet 1000-0
1967 DA HEEMSKERK
Telefoon: +31 251 81 00 80
Fax: +31 251 200 378
E-mail: r.meijer@bobach.nl

Dependance Rotterdam
Hoogvlietsekerkweg 122-B
3194 AM ROTTERDAM (Hoogvliet)
Telefoon: +31 6 48 46 48 67

21-11-2013

SCH-72 Frank Bonefaas weer als nieuw

Na een verbouwing bij Damen Shiprepair Vlissingen is de diepvrieshektrawler SCH-72 Frank Bonefaas van Cornelis Vrolijk’s Visserij Maatschappij uit IJmuiden weer in haar thuishaven teruggekeerd. In de achterliggende periode is de bijna 120 meter lange hektrawler uit 1993 compleet leeggehaald en opnieuw opgebouwd.
De vriesinstallatie werd vernieuwd, waarbij het koudemiddel freon werd vervangen door de natuurlijke koudemiddelen NH3/CO2. Hiermee voldoet de trawler aan de nieuwe EU-milieueisen die gaan gelden vanaf 2015.

Minks Kunststoftechniek heeft in dit project meer dan een kilometer aan kunststofleidingwerk geïnstalleerd in diameters vanaf Ø 20 mm tot 355 mm. Hieronder vallen de volgende systemen: RSW (Refrigerated Sea Water) systeem, PE leidingwerk in de vistanks, zwart- en grijswater afvoer systeem, het deckwash systeem en het warm en koud drinkwatersysteem.

Tevens hebben wij in de werkplaats nog een aantal skids (zie foto) in IJmuiden geprefabt. Doordat wij dit vooruitlopend op de dokkingperiode hebben gedaan, hebben wij door deze methode tijd en geld kunnen besparen voor onze klant. De Skids zijn vanuit IJmuiden op transport gezet en in zijn geheel in het schip geplaatst, de rest van het leidingwerk is daarna aangesloten op de werf in Vlissingen.

Voor de vistanks hebben wij speciale flenzen en vulringen gemaakt voor alle flens verbindingen in de tanks, deze zorgen ervoor dat de bouten afgeschermd zijn en hierdoor de vissen in de tanks niet beschadigd kunnen raken.

In IJmuiden wordt de vriestrawler klaargemaakt voor haar eerste visreis na de verbouwing. Na de SCH-81 Carolien en de SCH-123 Zeeland is de SCH-72 Frank Bonefaas de derde trawler van Cornelis Vrolijk die in de afgelopen jaren grondig is verbouwd.

Wij wensen onze klant goede vangst en een behouden vaart toe!

16-07-2013

Windmolenpark Dantysk

Transformator platform windmolenpark Dantysk:

 

In de komende weken zal het transformator platform voor het windmolenpark Dantysk voor de kust van Denemarken worden geplaatst. Halverwege Augustus zullen de monteurs van Minks beginnen met de installatie van buizen voor de aanzuigleidingen van het brandbluswater. Als eerste worden dan de pompen, hangend aan GRE-leidingen, 36 meter onder het platform in zee geplaatst. Middels een speciale constructie, speciaal ontworpen door Minks, zullen de pijpen één voor één naar beneden zakken en worden bevestigd via een deksel aan het brandblussysteem. In totaal zullen er 3 samengestelde pijpleidingen gemonteerd worden.

Het windpark DanTysk bestaat uit 80 (3,6MW) turbines en heeft een totale productiecapaciteit van 288MW. Het offshore onderstation (OSS) ontvangt de spanning van de windturbines op 33kV-niveau en zet deze om naar 155kV. Vervolgens kan deze naar het SylWin HVDC-station worden getransporteerd, waar het weer verder gaat naar het vasteland elektriciteitsnet.

DanTysk zal na ingebruikname genoeg energie kunnen leveren voor 500.000 huishoudens in Duitsland. DanTysk ligt 70 kilometer ten westen van het Duitse eiland Sylt, in de Noordzee.

(foto:  Jan van Heteren)

21-02-2013

Transformator platform windmolenpark Riffgat en Dantysk

Transformator platform windmolenpark Riffgat:

Vanaf oktober 2012 zijn er door Minks GRE-leidingen van DN25 tot DN150 aangelegd voor drinkwater, grijs en zwart water systemen op het transformator platform windmolenpark Riffgat. Minks heeft ook het loodgieterswerk verricht door de keuken, douche, wasbakken, toiletten en urinoirs. Tevens hebben we ook de watermaker aangesloten van de zoutwatertank naar de (zoet)waterkraan.

Naast het kunststofleidingwerk hebben wij ook de RVS (DN300) uitlaten gelast en opgehangen, de RVS brandstofleidingen (DN25) en RVS leidingen (DN50) bij de oil separation tanks aangelegd. Het GRE-leidingwerk aan de buitenzijde van het platform is getraced en geïsoleerd.


Transformator platform windmolenpark Dantysk:

In de zomer zal het transformator platform voor het windmolenpark Dantysk voor de kust van Denemarken worden geplaatst. Minks is momenteel al druk bezig met de productie van buizen voor de aanzuigleidingen van het brandbluswater. Als eerste worden dan de pompen, hangend aan GRE-leidingen, 36 meter onder het platform in zee geplaatst. Middels een speciale constructie, speciaal ontworpen door Minks, zullen de pijpen één voor één naar beneden zakken en worden bevestigd via een deksel aan het brandblussysteem. In totaal zullen er 3 samengestelde pijpleidingen gemonteerd worden.

05-04-2012

Project: refit kraanschip Balder

Klant:

Heerema Marine Contractors

Project:

Totale refit van het drinkwaterleiding- en afvoersysteem aan boord van de Balder.

Foto:

Grijswater, afvoer RVS vloerputten (vervaardigd door http://www.kampencare.com/) ten behoeve van de keukenvloer.