SCH-72 Frank Bonefaas weer als nieuw

Date:nov 21, 2013

Na een verbouwing bij Damen Shiprepair Vlissingen is de diepvrieshektrawler SCH-72 Frank Bonefaas van Cornelis Vrolijk’s Visserij Maatschappij uit IJmuiden weer in haar thuishaven teruggekeerd. In de achterliggende periode is de bijna 120 meter lange hektrawler uit 1993 compleet leeggehaald en opnieuw opgebouwd.
De vriesinstallatie werd vernieuwd, waarbij het koudemiddel freon werd vervangen door de natuurlijke koudemiddelen NH3/CO2. Hiermee voldoet de trawler aan de nieuwe EU-milieueisen die gaan gelden vanaf 2015.

Minks Kunststoftechniek heeft in dit project meer dan een kilometer aan kunststofleidingwerk geïnstalleerd in diameters vanaf Ø 20 mm tot 355 mm. Hieronder vallen de volgende systemen: RSW (Refrigerated Sea Water) systeem, PE leidingwerk in de vistanks, zwart- en grijswater afvoer systeem, het deckwash systeem en het warm en koud drinkwatersysteem.

Tevens hebben wij in de werkplaats nog een aantal skids (zie foto) in IJmuiden geprefabt. Doordat wij dit vooruitlopend op de dokkingperiode hebben gedaan, hebben wij door deze methode tijd en geld kunnen besparen voor onze klant. De Skids zijn vanuit IJmuiden op transport gezet en in zijn geheel in het schip geplaatst, de rest van het leidingwerk is daarna aangesloten op de werf in Vlissingen. skid

Voor de vistanks hebben wij speciale flenzen en vulringen gemaakt voor alle flens verbindingen in de tanks, deze zorgen ervoor dat de bouten afgeschermd zijn en hierdoor de vissen in de tanks niet beschadigd kunnen raken.

In IJmuiden wordt de vriestrawler klaargemaakt voor haar eerste visreis na de verbouwing. Na de SCH-81 Carolien en de SCH-123 Zeeland is de SCH-72 Frank Bonefaas de derde trawler van Cornelis Vrolijk die in de afgelopen jaren grondig is verbouwd.

Wij wensen onze klant goede vangst en een behouden vaart toe!